Wednesday 28 February 2018

HOMEMADE GRANOLA




Astăzi vreau să mă împart cu o rețetă extrem de ușor de realizat și perfectă pentru micul dejun sau pentru gustările dintre mese. 
Granola este un amestec de cereale, nuci și fructe uscate. În comerț găsiți de tot felul, însă majoritatea sunt pline cu zahăr și E-uri, iar cele bio sunt foarte scumpe.
Vă asigur că la cât de ușor se pregătește, n-o să mai fiți tentate să o cumpărați.
Dar să trecem la treabă:

Ingrediente:
  • 250 gr fulgi de ovăz 
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri de ulei de cocos (sau ulei de floarea soarelui)
  • migdale, semințe, merișoare
Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade. Tapetăm o tavă de mari dimensiuni cu hârtie de copt și așezam fulgii de ovăz pe ea. Lăsăm fulgii să se rumenească 10 minute, amestecăm să nu se ardă și adaugăm mixul de migdale cu semințe, mai lăsăm încă 5 minute la cuptor.
După ce mixul este rumen și toată casa împânzită cu o aromă de nuci coapte, îl punem într-un bol de mari dimensiuni. Adăugăm mierea și uleiul de cocos și amestecăm. Întindem granola înapoi pe tavă și o lăsăm încă 10 minute la cuptorul stins. O lăsăm să se răcească și o păstrăm intru-un borcan ermetic. 
Puteți servi granola atât cu iaurt și fructe proaspete, cât și ca un snack sanatos pe post de pop corn.



No comments:

Post a Comment