Tuesday 13 March 2018

BANANA BREAD - CHEC CU BANANE (2)




Cine mă urmărește pe Instagram, cu siguranță știe că sunt înebunită după banana bread. Defapt, toată familia îl adoră! Dacă mai pui și cât de simplu se prepară și cu ce aromă se îmbibă casa după ce îl bagi la cuptor, e păcat să nu-l încerci măcar odată. Acum câteva luni, mai postasem o rețetă de chec cu banane, iaurt grecesc și miere. Azi însă, vreau să vă propun o rețetă un pic diferită, mega delicioasă, în special dacă adăugați și siropul peste checul cald, abia scos din cuptor.

Ingrediente:
  • 2 banane bine coapte
  • 170 gr făină integrală
  • 100 gr unt topit (sau ulei de cocos)
  • 2 ouă 
  • 80 gr zahăr de cocos (puteți înlocui cu zahăr brun sau 3 linguri de miere)
  • 1 linguriță praf de copt
Amestecați untul topit cu zahărul sau mierea într-un bol încăpător, după care adăugați treptat ouăle și bananele pisate. În compoziția obținută adăugați făina și praful de copt. Turnați aluatul obținut într-o tavă pentru cozonac, unsă cu unt sau acoperită cu hârtie de copt.
Băgați la cuptorul preîncălzit 45 minute, la 180°C.
Pentru sirop aveți nevoie de 100 gr de zahăr brun și 100 gr de apă
Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute până obțineți densitatea dorită. Siropul se toarnă peste checul cald abia scos din cuptor (omiteți acest pas dacă nu iubiți gustul prea dulce).

Puteți adapta rețeta după preferințele voastre, adăugând în amestec nuci, semințe, bucăți de ciocolată neagră, afine. De asemenea, puteți înlocui făina integrală cu făină albă sau făină de ovăz.






No comments:

Post a Comment