Au rămas zile numărate până la Crăciun, iar eu coc câte ceva gustoșel aproape zilnic, cu ajutorul Magdei desigur :). Vă las mai jos trei dintre rețetele mele preferate din această perioadă, mega simple de pregătit, aromate și nu în ultimul rând delicioase!
FURSECURI LINZER CU GEM
- 150 gr făină integrală
- 100 gr unt temp. camerei
- 80 gr zahăr brun
- 1 ou mic
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- un strop de sare
- gem pentru umplutură (la preferința voastră)
- zahăr pudră pentru decor
Amestecați bine untul cu
zahărul brun, adăugați oul, făina, praful de copt și un pic de sare. Lăsați aluatul obținut o oră la frigider, după care îl întindeți de grosimea 0,5 cm cu
ajutorul unui sucitor.
Decupați aluatul cu ajutorul formelor speciale. Coaceți circa 10 min la 180°C.
Decupați aluatul cu ajutorul formelor speciale. Coaceți circa 10 min la 180°C.
Lăsați să se răcească, după
care puneți câte o linguriță de gem, lipiți fursecurile două câte două și pudrați cu zahăr.
CHEC CU MERE
Ingrediente:
- 4 mere Golden
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 100 gr zahăr brun
- 10 gr unt topit (atât cât să ungeți tava)
- 20 gr pesmeț sau 2 biscuiți fărâmițați
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
Curățați merele și tăiați-le bucăți medii. Ungeți o tavă rotundă cu unt, apoi presărați cu biscuiții fărâmițați. Așezați merele pe
fundul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol bateți ouăle cu
zahăr, adăugați esența de vanilie și amestecați bine. Adăugați făina și praful
de copt, amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați aluatul
obținut peste mere. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180°C
pentru 40 de minute. Faceți proba cu o scobitoare.
Rețetă inspirată de pe Savuros.
BRIOȘE CU BANAN Ă
Ingrediente
pentru 6 brioșe:
- 1 banană bine coaptă
- 1 ou
- 50 gr unt topit
- 80 gr făină integrală
- 2 linguri fulgi de ovăz mărunți
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de picături ciocolată neagră
- 1 linguriță praf de copt
Într-un bol încăpător pisați banana cu o furculiță, adăugați oul, mierea, untul topit și amestecați. În compoziția obținută adăugați făina, fulgii de ovăz, picăturile de ciocolată, praful de copt și sarea. Turnați aluatul obținut în formele pentru brioșe, unse în prealabil cu unt.
Băgați la cuptorul preîncălzit 20/ 25 minute, la 180°C.
Puteți adapta rețeta după preferințele voastre, adăugând în amestec nuci, semințe, afine. De asemenea, puteți înlocui făina integrală cu făină albă sau făină de ovăz.
No comments:
Post a Comment