Wednesday 15 May 2019

IDEI DE PRÂNZ PENTRU COPII




- ''Dar Magda ce mai mănâncă?'' - O întrebare pe care o primesc des, în special de la mămicile care se minunează cât de bine papă Magda. 
Mai jos găsiți câteva idei de prânz/ cină foarte simple și rapide, pe care copilul meu le mănâncă cu poftă.
Sper să vă fie de folos!


1. Hrișcă cu legume la aburi și avocado

Clătiți și fierbeți hrișca în proporția 1:2. Adăugați puțină sare și lăsați sub capac până absoarbe toată apa. Legumele le gătesc la aburi timp de 10 minute, într-o sită specială pe care am procurat-o de la IkeaLa sfârșit le condimentez cu puțină sare și ulei de măsline.

Farfuriile din bambus le găsiți pe https://www.dodoli.ro/



2. Chifteluțe de ton cu orez integral

Ingrediente:
  • 150 gr ton în conservă
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmeț
  • ulei de măsline
Amestecați toate ingredientele într-un bol și formați chifteluțele. Nu adaug sare deoarece tonul în conservă conține deja sare. Dați la cuptor 30 min la 180 C.



3. Paste integrale cu roșii și măsline

Fierbeți pastele în apă cu sare după indicațiile de pe pachet. Adăugați roșii cherry și măsline (sau oricare alt tip de legumă pe care o îndrăgește copilul vostru). Condimentați cu ulei de măsline.



4. Doradă cu legume la cuptor

Curățați cartofii și morcovii, tăiați și condimentați cu sare, rozmarin și ulei de măsline. 
Ștergeți peștele cu hârtie de bucătărie și adăugați câteva felii de lămâie în interior.
Pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt așezați atât legumele cât și peștele. Dați la cuptor 40 min la 180 C. 
De obicei condimentez peștele cu un sos din suc de lămâie, usturoi și sare, după ce îl scot din rolă și îl curăț de piele și oase.



5. Salată de bulgur

Clătiți bulgurul și fierbeți-l în proporția 1:2. Adăugați puțină sare și lăsați-l sub capac până absoarbe toată apa.
În rețeta de mai jos am adăugat roșii cherry, rodie, castraveți, legume la aburi. Puteți însă adapta salata la gusturile voastre adăugând năut, avocado, semințe..
Condimentați cu ulei de măsline, suc de lămâie și sare după gust.



6. Medalioane de legume

Ingrediente:
  • 4 cartofi fierți (de dimensiuni medii)
  • 200 gr broccoli sau conopidă 
  • 2 ouă
  • 1 lingură de parmezan
  • ulei de măsline
Într-un bol pisați legumele cu o furculiță, adăugați ouăle bătute, parmezanul și uleiul de măsline. Așezați amestecul în formele speciale pentru brioșe unse cu ulei sau unt. Dați la cuptor 30 min 180 C.



7. Papanași moldovenești cu legume la aburi
  • 500 gr brânză de vaci (nu moale) 
  • 120 gr faină 
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător și frământați cu mâna până obțineți o compoziție omogena. Cu ajutorul unei linguri luați puțin aluat, formați niște biluțe, apoi turtiți-le ușor între palme (vă puteți umezi mâinile cu apă dacă aluatul se lipește).
Prăjiți în ulei abundent, la foc mediu.


Vesela cu litere este de la https://adinish.com/

P.S. Astea sunt doar câteva idei de prânz/ cină, adaptate după preferințele alimentare ale Magdei. 
Vă rog să le luați ca atare, nu sunt expert în alimentația copiilor.


No comments:

Post a Comment