Am încercat rețeta acestor batoane din ovăz acum doi ani și de atunci le prepar ori de câte ori am
ocazia. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustările dintre mese, fiind
delicioase și foarte sățioase, căci nu degeaba li se mai spune batoane energizante.
Ingrediente:
- 250 gr fulgi de ovăz
- 100 gr unt de arahide
- 3-4 linguri miere de albine
- un pumn de semințe sau nuci
- merișoare deshidratate
După ce topiți untul de arahide, amestecați toate ingredientele într-un bol încăpător. Întindeți compoziția pe o tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați la frigider 4-5 ore sau peste noapte. Dacă doriți ceva mai delicios, puteți stropi compoziția cu ciocolată topită, înainte de a o băga la frigider. Odată ce compoziția s-a întărit, o porționați sub formă de batoane. După cum puteți vedea, batoanele energizante se prepară foarte ușor și se păstrează până la o săptămână.
No comments:
Post a Comment